Projemizden Haberler

Eğitim Çalışmaları

“Deprem Sonrası İyi Oluşumuzu Güçlendirmek” seminerini gerçekleştirdik. Ankara Büyükşehir Belediyesinin, depremin etkilediği 11 ilden gelen vatandaşlara tahsis ettiği Araplar Yerleşkesinde, 4 Nisan 2023’te kadınlarla buluştuk, öz-bakım stratejileri üzerine konuştuk. Proje yürütücümüz Prof. Dr. Özgür Erdur-Baker, öz-bakımın öneminden ve öz-bakım stratejilerinden bahsetti.

Çalıştaylar

Akademik Çalışmalar

Proje kapsamında veri toplanmaya ve akademik ürünler elde edilmeye devam edilmektedir. Aşağıda, proje kapsamında şimdiye kadar sunulmuş olan bildirilerin isimleri yer almaktadır.

• Erdur-Baker, Ö., Ünlü Kaynakçı, F.Z., Serim Yıldız, B., Koçtürk, N., Şensoy, g., Sarıcı, H. & Doğançay, H.M. (Haziran 8-11, 2023). Deprem Kaynaklı Afeti Yaşayan Ailelerin Deneyimlerinin İncelenmesi: Bir İhtiyaç Analizi. Xth International Eurasian Educational Research Congress, Ankara, Türkiye.
  • Erdur-Baker,Ö., Serim-Yıldız, B., Ünlü-Kaynakçı, F. Z., Koçtürk, N., Şensoy, G. & Sarıcı, H. (June 22-25, 2022). Trauma sensitive school models after earthquakes: A systematic review. IX th International Eurasian Educational Research Congress, İzmir, Türkiye.
  • Erdur-Baker,Ö., Ünlü-Kaynakçı, F.Z., Koçtürk, N., Serim-Yıldız, B., Sarıcı, H. & Şensoy, G. (November 17-19, 2022). Post-earthquake Experiences of School Staff: A Needs Assessment. International Education Congress, Antalya, Türkiye.
  • Ünlü-Kaynakçı, F. Zehra (29 Aralık, 2021). İhtiyaca Dayalı, Kapsayıcı ve Travmaya Duyarlı Okul Dayanıklılık Modelinin Geliştirilmesi: Depremler Karşısında Okulların Güçlendirilmesi.TÜBİTAK Deprem Araştırmaları Özel Çağrısı Projeleri Sanal Konferans, Ankara, Türkiye.